Mainos

Tervan käyttö saa ilmeisesti jatkua

Tervan käytölle toivotaan jatkoaikaa EU:lta. Tervausta pidetään välttämättömänä kulttuurihistoriallisten rakennusten suojauskäsittelyssä.

Tervan käyttö puuveneiden ja puurakennusten suojaamisessa saa ilmeisesti jatkua.

Euroopan unioni kaavaili alunperin kieltävänsä tervan käytön vuoden 2006 syyskuusta lähtien. Suomi on kuitenkin esittänyt, että käyttöaikaa pidennettäisiin aluksi vuoteen 2010 saakka. Tämä antaisi lisäaikaa muuttaa direktiiviä lopullisesti niin, että tervan käyttö olisi tämän jälkeenkin sallitua kulttuurihistoriallisten puurakennusten suojaamisessa.

EU on puuttunut mäntytervan käyttöön siksi, että siitä on löydetty ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita. Suomalaisviranomaiset kuitenkin arvelevat, että tervan käytölle myönnetään jatkoaikaa unionin viranomaisten kokouksessa joulukuussa.

Asia on suomalaisille tärkeä, sillä tervaa pidetään välttämättömänä vanhojen kirkkojen ja muiden rakennusten paanukattojen suojauskäsittelyssä.

Suomalaiset toivovat, että kulttuurihistoriallisten rakennusten lisäksi veneiden tervaus katsottaisiin luvalliseksi poikkeustapaukseksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.