Mainos

Tervala ja Kyllönen jälleen tentattavina eduskunnassa

Eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtaja Arto Satonen (kok) pitää Liikenneviraston pääjohtajan erojupakkaa loppuunkäsiteltynä.

- Luottamus ministerin taholta on mennyt ja tälläisessä tehtävässä on välttämätöntä, että ministeri ja pääjohtaja kykenevät tekemään yhteistyötä.

Eduskunnan valiokunnat kuulivat jälleen tänään liikenneministeri Merja Kyllöstä (vas) ja Liikenneviraston pääjohtajaa Juhani Tervalaa eroon ja luottamuspulaan johtaneista syistä.

Satosen mukaan valiokunnat ja kansanedustajat aikovat seurata tarkasti tiehankkeiden etenemistä.

- On tietysti hyvin tärkeää, että Liikennevirasto saa uuden pääjohtajan, joka on liikennepolitiikan asiantuntija ja pystyy viemään näitä hankkeita eteenpäin.

Myös valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja Kari Rajamäki (sd) on huolestunut tiehankkeiden etenemisaikataulusta. Erojupakan käänteistä on nyt kuultu molempia osapuolia.

- Tämän voi kuitata kahdella tavalla. Ministeri päättää ja ministeri vastaa.

Ministeri ja eronnut pääjohtaja edelleen erimielisiä

Liikenneviraston eronnut pääjohtaja Juhani Tervala kiistää edelleen voimakkaasti saaneensa ministeri Kyllöseltä suullista huomautusta toimintatavoistaan.

- Ehkä en ole sitten hoksannut. Olemme keskustelleet vahvastikin joistakin asioista. En ole ymmärtänyt, että eri näkemys on huomautus.

Liikenneministeri toisti eduskunnassa toimittajille, että hän kertoi etukäteen muille hallituspuolueiden puheenjohtajille menettäneensä luottamuksensa Tervalaan ja ryhtyvänsä toimiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.