Mainos

Terroriuhka toi jättitappiot lentoyhtiöille

Viikon sisällä Britannian kolmella pääkentällä on peruttu 2500 lentoa. Hotelliöiden kustantaminen on käynyt kalliiksi lentoyhtiöille, joista osa aikoo hakea korvauksia Heathrow'n lentokenttää hoitavalta yhtiöltä.

Britanniassa paljastettu terrorisuunnitelma ja lentoliikenteen takkuilu johtavat satojen miljoonien eurojen menetyksiin lentoyhtiöissä. Jo suurimpien brittiyhtiöiden arvioidaan menettävän yli 400 miljoonaa euroa.

Isoimmat tappiot lentoyhtiöille tulevat lentojen peruutuksista ja hotelliöiden maksamisesta asiakkaille. Kaikkiaan Britannian kolmella pääkentällä on torstaista alkaen peruutettu jo 2500 lentoa.

Rankimmin lentoliikenteen takkuilu rankaisee British Airwaysia, joka on perunut 1100 lentoa. Yhtiön tulonmenetysten on arvioitu nousevan yli 70 miljoonaan euroon.

Tiistaina British Airways ja brittiläinen bmi-lentoyhtiö kertoivat harkitsevansa korvausten vaatimista Heathrow'n lentokenttää operoivalta BAA:lta. Yhtiöiden mukaan tiukentuneet turvatoimet vaikeuttavat lentoja, koska kentällä ei ole riittävästi henkilökuntaa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.