Terroristit: Murhasimme brittidiplomaatin

Kreikkalainen terroristijärjestö Marraskuun 17. päivän liike on ilmoittanut olleensa eilisen brittiläisen diplomaatin murhan takana.

Brittidiplomaatti surmattiin Ateenassa

Asiasta kertoi uutistoimisto AFP tänään. Poliisilähteiden mukaan terroristiryhmä ilmoitti ampuneensa brittiläisen sotilasasiamiehen Stephen Saundersin itsenäiselle vasemmistolaiselle Eleftherotypia -sanomalehdelle lähettämässään tiedotteessa.

Terroristien ilmoitus on määrä julkaista lehdessä tänään. Ryhmä on aikaisemminkin ilmoittanut terroriteoistaan samalle lehdelle. Syyksi Saundersin murhaan Marraskuun 17 päivän liike ilmoitti tämän osallistumisen Kosovon sodan operaatioihin.

Kaksi miestä ampui Saundersia eilen hänen työmatkallaan. Moottoripyörällä liikkuneet miehet ajoivat diplomaatin auton viereen ja avasivat tulen tätä kohti. Saunders kuoli sairaalassa vammoihinsa vain muutamaa tuntia myöhemmin. Miehet pääsivät pakenemaan tekopaikalta.

Kreikan poliisi on alusta asti epäillyt Marraskuun 17. päivän liikettä, sillä terroristijärjestöllä on useita vastaavan kaltaisia tekoja takanaan. Myöhemmissä tutkimuksissa vahvistettiin, että käytetty ase oli samanlainen kuin ryhmä on käyttänyt aikaisemmissa iskuissaan.
(STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat