Mainos

Terroristijärjestö uhkaa Keniaa uusilla iskuilla

Terroristijärjestö al-Shabaab uhkaa Keniaa uusilla verisillä iskuilla. Järjestö on antanut lausunnon, jonka mukaan kenialaisia odottaa pitkä ja julma sota.  

Lähes 150 ihmistä kuoli torstaina, kun naamioituneet ja aseistautuneet miehet iskivät kenialaiseen yliopistoon. Somalialainen al-Shabaab sanoo olleensa iskun takana.  

Kenialaisille osoitetussa viestissä ryhmä uhkaa, etteivät mitkään toimet takaa kenialaisten turvallisuutta. Viestissä viitataan Kenian hallituksen politiikkaan ja syytetään kenialaisia sen tukemisesta.  

Kenian joukot ovat vuosia taistelleet Somaliassa islamistista al-Shabaabia vastaan.  

Al-Shabaab sanoo surmanneensa Garissan yliopistoiskussa torstaina tarkoituksella muita kuin muslimeja.  

– Kaikkien muslimien annettiin poistua turvallisesti ennen kuin muunuskoiset teloitettiin, järjestö ilmoitti.  

Tappajilta piiloutuneet opiskelijat ovat kertoneet, miten aseistautuneet miehet kehottivat opiskelijoita tulemaan ulos huoneistaan. Heidät pakotettiin makaamaan kasvot alaspäin ja sitten heidät tapettiin.  

Kenia on pidättänyt Garissan torstaisen yliopistoiskun vuoksi viisi ihmistä, kertoo uutiskanava CNN sisäministeri Joseph Nkaisseryä lainaten.  

Yliopistohyökkäys oli Kenian pahin terrori-isku sitten vuoden 1998, jolloin terroristiverkosto al-Qaidan pommi-iskussa Yhdysvaltain Nairobin-suurlähetystöön kuoli 213 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.