Mainos

Terroristijahti ulotettu koko Venäjälle

Moskovan poliisi on pidättänyt 27 ihmistä laajassa terrorisminvastaisessa operaatiossa. Terrori-iskuista epäiltyjen etsintä ulotettiin koko Venäjän alueelle. Venäjän viranomaiset syyttävät yli 250 kuolonuhria vaatineista pommi-iskuista Tshetsheniasta tulleita sissejä.

Pääministeri Vladimir Putin sanoo, että kansainväliset terroristit pyrkivät koko entisen Neuvostoliiton eteläosan ottamiseen valtaansa. Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev puolestaan sanoo, että Dagestanin rajan tuntumaan on tullut useita tuhansia tshetsheenien tukemia kapinalisia. Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov sanoi päivällä, ettei hän ollut koskaan kuullutkaan Dagestanin vapautusarmeijasta, joka on ilmoittautunut Venäjän terroristihyökkäysten sarjan tekijäksi.

Uutistoimisto Itar-Tassiin soitti Dagestanin vapautusarmeijan edustajaksi esittäytynyt henkilö. Hän sanoi vapautusrintaman järjestäneen Moskovan ja Dagestanin talojen räjäyttämisen. Pääministeri Putin sanoi olevan selvää, että Moskovan pommi-iskujen tekijät piileskelevät Tshetsheniassa ja että Tshetshenian ääriryhmät tukevat heitä. -Aiomme pyytää (Tshetshenian) tasavallan johtoa luovuttamaan nämä rikolliset, Putin kertoi.

Eilen Putin sanoi, että Venäjä aikoo sulkea Venäjän rajan Tshetsheniaan. Terrorismin vastainen operaatio "Pyörremyrsky" laajennettiin keskiviikkona koko Venäjän alueelle, ja Venäjän sisäministeri Vladimir Rushailo ja asevoimien esikuntapäällikkö Anatoli Kvashnin lensivät Pohjois-Kaukasukselle valvomaan operaation käynnistämistä siellä.

Poliisi kertoi pidätyksistä

Moskovan apulaispoliisipäällikkö Aleksandr Veldjajev kertoi, että poliisi ja turvallisuuspalvelu olivat selvittäneet, kuinka Moskovan kaksi äskettäistä pomminräjäytystä oli tehty. -Tiedämme, keiden työtä tämä räjähdys on, Veldjajev sanoi viitaten maanantaiseen asuintalon räjäytykseen. -Nyt on selvitetty, että terroristihyökkäykset ovat tshetsheenitaistelijoiden tekemiä. He käyttivät iskuissa slaaveilta näyttäviä ihmisiä, Veldjajev sanoi. Apulaispoliisipäällikkö ei ilmoittanut epäiltyjen nimiä tai muita yksityiskohtia.

Uutistoimisto Interfax kertoi aiemmin, että poliisi pidätti kuljettajan, jonka kuorma-auton lastina oli sokerisäkkeihin pakattuja räjähteitä. Viranomaiset jäljittivät myös 1,8 tonnin räjähde-erää, jonka arvellaan olevan pakattu niin ikään sokerisäkkeihin. Säkit tulevat Kaukasukselta, kertoi Interfax edelleen. Moskovan pormestari Juri Luzhkov on määrännyt, että kaikki ullakot ja kellarit on tutkittava. Sokerikuljetukset tarkastetaan erityisen huolellisesti.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.