Mainos

Terroristi-iskuista puoli vuotta

New Yorkissa ja Washingtonissa on vietetty kuuden kuukauden takaisten terrori-iskujen muistotilaisuuksia.

World Trade Centerin juhlallisuuksissa pystytettiin väliaikainen muistomerkki yli 3000 kuolonuhrille.

New Yorkin muistotilaisuuteen osallistui tuhansia uhrien omaisia ja pelastustyöntekijöitä. World Trade Centerin raivaustyöt jatkuvat ainakin kesään asti. Alueelle on pystytetty väliaikainen muistomerkki kolmelle tuhannelle terrorin uhrille.

Washingtonissa presidentti George Bush piti Valkoisessa talossa odotetun koalitiopuheensa yli sadan viidenkymmenen maan edustajille. Bush muistutti, että Yhdysvallat on valmis tiukkoihin toimiin estääkseen joukkotuhoaseiden joutumisen terroristien käsiin.

Bushin mukaan laajan kansainvälisen liittouman voima on todistettu Afganistanissa. Hän painotti liittouman tuen merkitystä myös terrorismin vastaisen taistelun uudessa vaiheessa. Esimerkkinä hän mainitsi muun muassa Jemenin, jolle amerikkalaiset nyt tarjoavat koulutus- ja kalustoapua.

Bush ei tällä kertaa maininnut erikseen suoranaisia vihollisvaltioita, mutta teki jälleen selväksi, että Yhdysvallat on valmis laajentamaan sotatoimia Afganistanista myös muihin, joukkotuhoaseita kehittäviin maihin. Joukkotuhoaseiden kehittämisestä amerikkalaiset syyttävät etenkin Irakia, Irania ja Pohjois-Koreaa.

Muistotilaisuuden ulkomaiset puhujat olivat näiden valtioiden naapurimaista Turkista ja Etelä-Koreasta sekä kokonaan uutena kohteena Nigeriasta, missä al-Qaidan uskotaan toimivan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.