Mainos

"Terrorismiveikkaus" nosti äläkän Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain lainsäätäjät ovat tuominneet jyrkästi maan puolustusministeriön Pentagonin kaavailut niin sanotusta terrorismiveikkauksesta. Ministeriön suunnitelmien mukaan sen Internet-sivuilla olisi voinut lyödä vetoa mm. vallankaappauksista, terrori-iskuista ja sotien syttymisestä. Pentagonin kerrottiin aikoneen myydä sijoittajille futuurisopimuksia, jotka olisivat voimassa tietyn ajan.

Seurattavat maailmatapahtumat olisivat keskittyneet puolustusministeriön Policy Analysis Market -sivujen mukaan taloudellisiin, siviili- ja sotilasfutuureihin Egyptissä, Jordaniassa, Iranissa, Irakissa, Israelissa, Saudi-Arabiassa, Syyriassa ja Turkissa Yhdysvaltojen osallisuuden vaikutuksen mukaan.

Sijoittaja olisi voinut arvailla esimerkiksi, tapahtuuko Jordaniassa vallankaappaus ja siitä, kuinka pitkään Irakin uusi hallinto pysyy vallassa. Puolustusministeriön mukaan vedonlyöntisysteemi olisi tuonut mukanaan uutta tiedustelutietoa Lähi-idän tapahtumista. Sijoittajat olivat pysytelleet nimettöminä.

Varapuolustusministeri Paul Wolfowitzin mukaan ministeriötä on kehotettu mielikuvituksen käyttöön.

- Kuulostaa, että he ovat olleet hieman liian luovia, hän arvioi tiedotusvälineille.

Kohun noustua aikeista ministeriö ilmoitti eilen, että ohjelma on lopetettu välittömästi. Osallistujien rekisteröinnin oli määrä alkaa perjantaina ja kaupankäynnin lokakuun alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.