Mainos

Terrorismista epäilty lääkäri aloitti oikeustaistelun

Australiaislääkäri kytkettiin terrori-iskuyrityksiin, koska hän oli antanut matkapuhelimensa sim-kortin pikkuserkulleen.

Britannian kesäkuisista terrori-iskuyrityksistä epäilty intialaislääkäri on aloittanut oikeustaistelun Australian valtiota vastaan saadakseen viisuminsa takaisin.

27-vuotias Mohamed Haneef työskenteli Australian Gold Coastin sairaalassa, kun hänet heinäkuun alussa pidätettiin epäiltynä terroristien tukemisesta. Haneef kytkettiin juttuun pikkuserkkunsa Kafeel Ahmedin kautta.

Ahmed ajoi kesäkuun lopussa bensiiniä täyteen lastatun auton päin Glasgow'n lentokentän terminaalia. Hän kuoli noin viikko sitten iskussa saamiinsa vammoihin. Autosta löydettiin Haneefille kuulunut matkapuhelimen sim-kortti, jonka hän oli antanut pikkuserkulleen.

Syytteet Haneefia vastaan hylättiin, mutta tästä huolimatta maan siirtolaisministeriö peruutti hänen viisuminsa. Haneef palasi Intiaan, mutta vakuutti taistelevansa saadakseen viisuminsa ja työnsä takaisin.

Australian pääministeri John Howard on kieltäytynyt pyytämästä Haneefilta anteeksi, eikä siirtolaisministeriö ole suostunut tekemään selvitystä viisumipäätöksen taustoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.