Mainos

Terrorismista epäillyt miehet vangittiin Ruotsissa

Ruotsin terroristiepäillyt vangittiin illalla todennäköisin syin epäiltynä terroriteoista, niiden valmistelusta tai terrorin tukemisesta.

Neljä terroristiyhteyksistä epäiltyä miestä vangittiin Ruotsissa. Miehiä epäillään yhteyksistä ulkomailla toimiviin terroristiryhmiin. Tukholman käräjäoikeus teki päätöksen vangitsemisesta myöhään illalla useiden tuntien käsittelyn jälkeen.

Miehiä vangittiin todennäköisin syin epäiltynä terroriteoista, niiden valmistelusta tai terrorin tukemisesta. Epäillyt rikokset on tehty joulukuun 2003 ja tämän vuoden huhtikuun välisenä aikana. Syyttäjän mukaan osa teoista on tehty Tukholmassa. Aiemmin on puhuttu pelkästään Euroopan ulkopuolella tehdyistä toimista.

Kaksi miehistä pyysi oikeuskäsittelyn aluksi kurdinkielisen tulkin apua ja yksi arabiankielen tulkkia. Neljäs epäilty ei sen sijaan tarvinnut minkäänlaista tulkkausapua.

Pääsyyttäjä Agneta Hilding Qvarnströmin mukaan on olemassa vaara, että epäillyt pakenevat, kätkevät todisteita tai jatkavat rikoksiaan, jos heitä ei vangita. Miehet pidätettiin maanantaina Tukholmassa ja Malmössä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.