Mainos

Terrorismijutussa kaksi uutta epäiltyä

Keskusrikospoliisi epäilee kahta uutta ihmistä terrorismin rahoittamisesta. Epäiltyjä on nyt kaikkiaan neljä.

Molemmat uudet epäillyt ovat somalitaustaisia ja oleskelevat tällä hetkellä ulkomailla. Heistä toinen on Suomen kansalainen.

Toisen epäillyn tavoittamiseksi tehtiin 5.10.2011 kotietsintä, jonka yhteydessä takavarikoitiin aineistoa. Hän oli poistunut maasta, mutta hänen ei kuitenkaan epäillä pakoilevan rikosprosessia.

- Heillä on yhteys kahteen terrorismin rahoittamisesta aiemmin epäiltyyn henkilöön, kertoo Keskusrikospoliisin tutkinnan yleisjohtaja, rikostarkastaja Jaakko Christensen MTV3:n Uutisille.

Keskusrikospoliisin mukaan epäillyssä terrorismin rahoittamisessa on kyse pienistä summista, jotka on lähetetty Somaliaan.

Poliisin mukaan terrorismin rahoitusjuttuun liittyy useita ihmisiä, joista osa on ulkomailla. Heidän osuuttaan selvitellään parhaillaan. Tutkinnassa on tähän mennessä kuultu useita todistajia ja tehty kansainvälisiä oikeusapupyyntöjä.

Terrorismin rahoittamisesta vangittuna ollut nainen on vapautettu. Hänet on määrätty matkustuskieltoon ja esitutkinta hänen osaltaan jatkuu.

Terrorismin rahoittamisesta sekä terrorismirikokseen värväämisestä epäilty mies on edelleen vangittuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.