Mainos

Terrorismijutun syyttäjä: Telekuuntelu paljasti lasten kaappaussuunnitelman

Suomen ensimmäisen terrorismijutun epäillyn suunnitelma kaapata veljensä lapset kävi ilmi telekuuntelun yhteydessä.

Valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen kertoo MTV Uutisille, että yksi neljästä epäillyistä valmisteli 15- ja 17-vuotiaiden veljenpoikiensa kaappaamista ja lähettämistä terroristijärjestö al-Shabaabin koulutusleirille.

Syyttäjän mukaan nyt syytteessä oleva nelikko keräsi Suomessa rahaa ja lähetti sitä terroristiseen toimintaan al-Shabaabille.

– Meillä on rahansiirtotositteet ja tiedämme, kenelle rahat ovat menneet. Lisäksi meillä on telekuuntelumateriaalia, joka tukee, että rahat ovat menneet tietylle henkilölle, joka on harjoittanut tietynlaista toimintaa kohteessa.

Terrorismin rahoitusepäilyissä on Hämäläisen mukaan kyse joistakin tuhansista euroista. Yksittäiset kertalähetykset ovat olleet kymmenistä euroista muutamaan sataan euroa.

– On syytä muistaa rahan ostovoima kohdealueella. Siellä esimerkiksi rynnäkkökiväärin saa 100-200 eurolla, kranaatin noin 200 eurolla. Yksittäisen taistelijan ylläpitäminen maksaa puolestaan muutama, kymmenen euroa kuukaudessa. Useampi tuhat euroa riittää aika paljon enempään siellä kuin Suomessa, syyttäjä korostaa.

Hämäläisen mukaan jutusta tekee poikkeuksellisen se, että syytetyt ovat kiistäneet aivan kaiken.

– Olemme varautuneet menemään pitkällä kaavalla, eli jokainen kivi käännetään ympäri, ja se on varmasti ihan paikallaan ottaen huomioon jutun luonteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.