Mainos

Terrorismiaiheinen virus leviää

Uusi äänestysvirukseksi nimetty tietokonevirus leviää maailmalla. Virus käyttää hyväkseen kaksi viikkoa sitten tehtyjä terrori-iskuja.

Rakkauskirjevirus

Virus ei ole vielä ehtinyt levitä kovinkaan laajalle, mutta sen pelätään leviävän tietokoneisiin varsin tehokkaasti. Virus tarttuu Microsoftin Outlook-sähköpostiohjelman kautta ja tuhoaa tietokoneen kaikki tiedostot.

Asiantuntijoiden mukaan virus on naamioitunut tietokoneohjelmaksi. Ohjelman avulla ihmisiä pyydetään kertomaan mielipiteensä siitä, pitäisikö Yhdysvaltojen aloittaa sota terrori-iskujen kostotoimena. Äänestysvirukseksi nimetyn tuholaisen otsikkona on "Peace between America and Islam!". Sähköpostin viestiosa kehottaa ihmisiä äänestämään sodan mahdollisuudesta Yhdysvaltojen ja islamilaisten maiden välillä.

Kun sähköpostin vastaanottaja avaa WTC.exe-nimisen liitetiedoston, virus yrittää tuhota kaikki kovalevyn tiedostot ja lähettää kopion sähköpostista kaikille Outlookin osoitekirjan vastaanottajille. Virus pystyy myös tuhoamaan tietokoneen viruksentorjuntaohjelman.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.