Mainos

Terroripelko leviää Britanniassa ja USA:ssa

Poliisi räjäytti Glasgow'ssa sijaitsevan sairaalan parkkipaikalla auton, jonka epäillään liittyvään eiliseen lentokenttäiskuun. New Yorkissa pommiepäily tyhjensi hetkeksi John F. Kennedyn lentokentän.

Yhdysvallat on ilmoittanut kiristäneensä turvatoimia lentokentillään Britannian terrorismiepäilyjen takia.

Yhdysvalloissa osa John F. Kennedyn kansainvälistä lentokenttää New Yorkissa evakuoitiin hetkeksi sen jälkeen kun epäilyttävä paketti löytyi yhdestä sen terminaalista. Evakuoinnilla ei ollut vaikutusta lentoihin. Myös Heathrow'n lentokentän yksi lähtevien kaukolentojen terminaaleista Lontoossa suljettiin illalla epäilyttävän paketin löytymisen vuoksi. Terminaali avattiin kuitenkin myöhemmin.

Viime päivien terrori-iskuja kiihkeästi tutkiva Britannian poliisi pidätti tänään viidennen iskuihin mahdollisesti liittyvän ihmisen. Viimeisin pidätys tehtiin Liverpoolissa.

Poliisi on myös etsinyt johtolankoja eräästä Glasgow'n lentokentän lähellä sijaitsevasta talosta. Taloon oli naapurien mukaan muuttanut hiljattain kaksi aasialaista miestä, jotka välttivät muiden seuraa.

Aiemmin Britannian poliisi ilmoitti pidättäneensä yhteensä neljä henkilöä, joita epäillään osallisuudesta Glasgow'n lentokentän terrori-iskuun ja Lontoon kahteen epäonnistuneeseen autopommi-iskuun. Poliisin mukaan iskut liittyvät toisiinsa.

Poliisi pidätti eilen Glasgow'ssa kaksi miestä, jotka ajoivat palavan auton päin Glasgow'n lentokentän terminaalia. Myöhemmin pidätettiin kaksi ihmistä lisää Chesiressä Luoteis-Englannissa.

Toinen Glasgow'n iskuun osallistuneista miehistä sai vakavia palovammoja ja hänet vietiin sairaalahoitoon.

Poliisi räjäytti tänään samaisen sairaalan parkkipaikalla epäilyttävän auton.

Poliisin mukaan autossa ei todennäköisesti ollut räjähteitä, mutta se räjäytettiin varotoimenpiteenä kontrolloiduissa oloissa, koska auton oli todettu olevan yhteydessä eiliseen lentokenttä-iskuun.

Hyökkäys Glasgow'n lentokentälle 30.6.2007

Britannian hallitus on nostanut maan hälytystilan korkeimmalle tasolle. Se tarkoittaa, että terrorihyökkäyksen vaara maassa on välitön.

Pääministeri Gordon Brown kutsui hätäkokouksen koolle sen jälkeen, kun palava auto oli ajanut päin Glasgow'n lentokentän terminaalia Skotlannissa. Brown vahvisti, että kyseessä oli "hyökkäys".

Britannian-matkalaisten seurattava viranomaistiedotusta

Ulkoministeriö kehottaa Britanniaan matkustavia suomalaisia seuraamaan maan viranomaisten tiedotteita, sanoo ulkoministeriön tiedotusavustaja Heta Melantie.

Tiedotteita voi lukea esimerkiksi internetistä osoitteesta www.homeoffice.gov.uk/security/.

Ulkoministeriö ei muuta matkustustiedotettaan Britannian terrori-iskujen vuoksi, sillä nykyisessäkin tiedotteessa varoitetaan terrorismin uhasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.