Mainos

Terrorijuoni paljastui Australiassa - useita pidätetty

Turvallisuuspoliisi on pidättänyt neljä ihmistä epäiltyinä terrori-iskun suunnittelusta Australian Melbournessa.

Poliisin mukaan terroristiryhmä aikoi tehdä itsemurhaiskun Australian armeijan tukikohtaan. Viranomaiset pääsivät kuitenkin heidän jäljilleen, kun joukkion huomattiin tarkkailevan tukikohtia Sydneyssä ja eteläisessä Victorian osavaltiossa.

The Australian -lehden tietojen mukaan viranomaiset uskovat, että terroristien suunnitelmat olivat jo pitkällä ja iskuissa oli tarkoitus käyttää muun muassa automaattiaseita. Motiivina oli Australian armeijan osallistuminen muslimimaissa tehtyihin sotilasoperaatioihin.

Epäiltyjen piti itsemurhaiskunsa aikana tappaa mahdollisimman monta sotilasta ennen kuolemaansa, viranomaiset ovat vahvistaneet. Kyseessä olisi ollut tuhoisin terrori-isku Australian maaperällä.

Pidätettyjen epäillään sekaantuneen väkivaltaisuuksiin myös Somaliassa. Heillä on yhteyksiä somalialaiseen Shebab-ryhmään, joka ihannoi Al Qaidaa.

Australian virkavallan mukaan yli 400 poliisia osallistui varhain tänä aamuna suoritettuun ratsiaan Melbournessa. Poliisilla oli yhteensä 19 kotietsintälupaa.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.