Mainos

Terrori-iskut pistivät tv-kanavien ohjelmakartat uusiksi

Television uutistoimituksille terrori-iskut Yhdysvalloissa tarkoittivat uutismylläkkää, jolle lähintä vertailukohtaa haettiin vuosikymmenen takaisesta Neuvostoliiton romahtamisesta. Ohjelmakartat menivät rysäyksellä uusiksi joka kanavalla.

Ylen tv-uutiset lähetti ensimmäisen kuvalla varustetun ylimääräisen uutislähetyksensä puoli tuntia iskujen jälkeen. Jo tunti iskusta Yle aloitti tauottoman lähetyksen aiheesta, joskin uutisvirta jaettiin TV1:n ja TV2:n välille.

-Lähinnä tulee mieleen Moskovan vallankaappaus, joskin tämä on vielä dramaattisempi tapahtuma lukuisine kuolonuhreineen, Ylen tv-uutisten päällikkö Hannu Kataja arvioi.

Äskettäin 20 vuotta täyttäneissä MTV3:n uutisissa sen sijaan ei muistettu tähän mennessä koetun vastaavaa uutispommia. Myös MTV3 lähetti erikoisohjelmaa terrori-iskuista koko illan, tosin ei aivan tauotta. Kauniit ja rohkeat sekä Salatut elämät lähetettiin myöskin.

Nelonen oli ainoa television pääkanavista, joka ei jättänyt mitään muita ohjelmia kokonaan esittämättä uutisten takia. Kanava tarjosi ylimääräisiä uutislähetyksiä ja pidennettyjä normaaliuutisia. -Mitään ei jätetty pois, mutta uutiskoneisto venytettiin äärimmilleen, sanoi vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala.

Ryntäys Internetiin

TV:n lisäksi ihmiset ryntäsivät tiedon perässä myös Internetin uutissivuille. -Kyseessä on ollut kaikkien aikojen mittavin kävijämäärä sivuillamme, kertoo MTV3 Internetin päätoimittaja Tomi Lindblom.

-Edellisen kerran kävijäennätykset rikkoutuivat helmikuussa Lahden MM-hiihtojen doping-tapausten aikaan, mutta nyt ryntäys sivuillemme oli sitäkin suurempi, Lindblom kertoo. Helmikuussa suosituimpana päivänä MTV3 Internetin sivuilla kävi 180 000 ihmistä.

MTV3 Internetin palvelimet ovat Alma Median tietojärjestelmäkeskuksessa Tampereella. -Tekninen osastomme kertoo, että suuresta suosiosta huolimatta Alma Median "liikenneputkessa" riitti tilaa, eivätkä sivut tukkeutuneet. Joitakin hetkellisiä ja paikallisia hidastumisia saattoi olla, mutta ne johtuivat pikemminkin kotimodeemien tehottomuudesta ja linjojen täyttymisestä kuin "putkemme" tukkeutumisesta, Lindblom kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.