Mainos

Terrori-iskujen muistopäivää vietetty Yhdysvalloissa

Eri puolilla Yhdysvaltoja on muistettu tänään kahdeksan vuoden takaisten terrori-iskujen uhreja.

Päämuistotilaisuus pidettiin New Yorkissa World Trade Centerin tornien paikalla. Presidentti Barack Obama juhlisti läsnäolollaan puolustusministeriö Pentagonin luona pidettyä muistotilaisuutta.

Asiantuntija: Terrorismin aate levinnyt laajalle

WTC:n terrori-iskuista alkaneella terroristijahdilla on ollut sekä myönteisiä että kielteisiä seurauksia, arvioi MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut komentaja Juha-Antero Puistola maanpuolustuskorkeakoulusta.

- Valtiot ovat oppineet toimimaan yhdessä entistä paremmin terroriuhan torjumisessa. Kielteistä kehitystä on se, että terroristiaate näyttää levinneen laajemmalle ja pysyy esimerkiksi Yhdysvaltain uhkakuvastossa korkealla sijalla.

Puistola sanoo, että myös Euroopan unionin alueella terrorismin uhka on konkreettinen.

- Yleensä EU:n alueella puhutaan separatistisesta terrorismista, jota on ollut jo kymmeniä vuosia. Mutta on myöskin mahdollista, että uuden tyyppiset terroristit voivat onnistua Lontoon tai Madridin tavoin järkyttävissä iskuissa.

Puistola sanoo, että pahimmillaan uuden tyyppinen terrorismi kohdistuu ns. pehmeään siviilikohteeseen, esimerkiksi liikennevälineesen, jossa iskun kuolonuhrien määrä on suuri.

Puistolan arvion mukaan Suomi ei ole kiinnostava kohde terroristeille.

- Suoraa valtiollista uhkaa on tällä hetkellä hyvin vaikea arvioida olevan.

(MTV3)

Katso Päivi Sinisalon raportti New Yorkista (Kymmenen uutiset 11.9.2009)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista, Janne Hopsun raportti ja komentaja Juha-Antero Puistolan haastattelu (Seitsemän uutiset 11.9.2009)

"0BAMATKIN HILJENTYIVÄT"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.