Mainos

Terrori-isku tyrmistytti tukholmalaiset

Aurinkoinen talvisunnuntai Tukholman keskustassa on ollut täynnä epäuskoisuutta. Edellisenä iltana samoilla joulukaduilla oli jouduttu todistamaan epäiltyä terrori-iskua, joka olisi voinut saada pahimmillaan katastrofaaliset seuraukset.

- Älä astu päälle, norjalainen tv-ryhmä huomautti räjähdyspaikan ohi kulkeneelle miehelle viitaten kadunpintaan. Bryggargatanin lumisessa pinnassa oli vieläkin pieniä verijälkiä muistuttamassa eilisestä räjähdyksestä, jonka seurauksena räjähteitä kantanut mies sai surmansa.

Räjähdyspaikan vieressä Drottninggatanilla ihmiset ihmettelivät ääneen, kuinka pahaa jälkeä olisi voinut syntyä, jos räjähdys olisi ollut voimakkaampi. Pommi laukesi vain muutaman askeleen päässä vilkkaalta pääkadulta.

- Täysin epätodellista. Tätä on vaikea käsittää. Jotenkin on kuvitellut, että tällaista sattuisi vain ulkomailla tai elokuvissa, Taalainmaalta pääkaupunkiin saapuneet Ulrika ja Mikael Baier ihmettelivät. Pariskunta kertoi ruokailleensa eilen aivan räjähdyspaikan vieressä vain reilu tunti ennen räjähdystä.

Moni Tukholman keskustaan saapuneista sanoi olevansa huolissaan tapahtuneesta, mutta kertoi liikkuvansa edelleen normaalisti.

- Ei minulla ole mitenkään turvattomampi olo kuin eilenkään. Onhan tämä aika uskomaton juttu, mutta ei sen voi antaa vaikuttaa. Jos jotain tapahtuu, se voi tapahtua missä vaan, metroa odotteleva Susanne Landberg totesi.

Turvallisuuspoliisi Säpo vahvisti tänään tutkivansa tapausta terroririkoksena ja otti samalla vetovastuun tapahtumien tutkinnasta. Säpo oli kuitenkin varsin vaitonainen tapahtumien kulusta ja kuolleen miehen henkilöllisyydestä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.