Mainos

Terrori-isku tappoi kymmeniä Bagdadin lähistöllä

Terrori-iskun tapahtumista on yhä ristiriitaista tietoa. Puolustusministeriön mukaan kaupungin torilla räjähti kaksi autopommia, kun taas poliisin mukaan räjähdykset johtuivat tykistötulesta.

Väkivaltaisuudet ovat vaatineet tänään kymmeniä ihmishenkiä Mahmudijan kaupungissa Irakissa. Arviot kuolonuhrien määrästä vaihtelivat 40:stä aina 70:een.

Viranomaisilla on ollut ristiriitaisia tietoja tapahtumien kulusta. Puolustusministeriön mukaan kaupungin torilla räjähti kaksi autopommia, mutta poliisin mukaan räjähdykset johtuivat tykistötulesta. Mahmudijan kaupunginjohtaja puolestaan kertoi, että torilla riehui räjähdysten jälkeen aseistettuja miehiä.

- He tulivat torille ja avasivat summittaisesti tulen kohti ihmisiä, jotka olivat ostoksilla, kaupunginjohtaja Mujjad Fadhil sanoi.

Irakissa räjähtää autopommeja lähes päivittäin, mutta siviilien summittainen ampuminen on harvinaista. Isku oli joka tapauksessa tämän vuoden verisimpiä Irakissa.

Isku ajoittui Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin valtaantulon vuosipäivälle. Mikään ryhmittymä ei ilmoittautunut hyökkäyksen tekijäksi.

Mahmudija sijaitsee Bagdadin lähistöllä. Kaupungissa asuu sekä shiia- että sunnimuslimeja. Molempien väestöryhmien taistelijat ovat tehneet alueella aiemmin terrori-iskuja.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.