Mainos

Terrafamen pääluottamusmies: Valtaeliittiä ei kiinnosta 1500 työpaikkaa

Kaivosyhtiö Terrafamen työntekijät ovat syvästi pettyneitä Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen.

– Se oli Kainuun ja meidän työntekijöiden kannalta erinomaisen surkea päätös. Se jatkaa tätä epävarmuuden aikaa jossa ollaan eletty jo yli viisi vuotta, purkaa tuntojaan Terrafamen työntekijöiden pääluottamismies Jukka Vetola.

Kaivoksella petyttiin erityisesti luvan määräaikaisuuteen.

– Minusta se osoittaa myös suomalaisen valtaeliitin vieraantumista tällaisen tavallisen työläisen elämästä ja toimeentulosta. Tässä on kuitenkin 1500 työpaikkaa ja yli tuhat ihmistä käy säännöllisesti joka päivä täällä töissä, Vetola huomauttaa.

– Missä muussa maassa tahansa oltaisiin huolissaan näistä työpaikoista mutta Suomessa meillä on ilmeisesti varaa olla näin välinpitämättömiä, harmittaa.

Pitkään isoissa yhtiöissä luottamusmiehenä toiminut Vetola näkee oikeuden ratkaisussa kaikuja myös nykyisestä suomalaisesta teollisuuspolitiikasta.

– On ennenkuulumatonta, että näitä lupia vain tulee ja menee ja että niitä peruutellaan kesken kaiken. Todella outo ja yllättävä päätös, pääluottamusmies manaa.

Terrafamen työntekijöitä loukkaa myös se, että kaivoksen ylösajo on sujunut erittäin hyvin ja juuri sillä hetkellä tulee takaisku.

– Oman tekemisen kautta on osoitettu että tässä on menestymisen mahdollisuuksia.  Nyt tuntuu, että oikeus vetää mattoa meidän alta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.