Mainos

Tero Saarinen sai kansainvälisen tanssipalkinnon

Suomalainen tanssitaiteilija Tero Saarinen tanssii toukokuussa Saksassa teoksensa Hunt ja vastaanottaa palkinnon parhaana miesesiintyjänä.

Tanssitaiteilija Tero Saarinen on saanut kansainvälisen Movimentos-tanssipalkinnon. Hänet palkittiin parhaana miesesiintyjänä. Nyt ensimmäistä kertaa jaettu palkinto annetaan merkittävistä saavutuksista kansainvälisellä tanssin kentällä. Palkintojen saajat julkistettiin tänään Saksassa. Palkinto on 10 000 euroa.

Saarinen vastaanottaa tunnustuksen 26. toukokuuta Wolfsburgissa Saksassa järjestettävässä gaalassa, jossa hän tanssii sooloteoksensa Hunt.

Saarista kiitetään palkintoperusteissa omaperäisen liikekielen luojana, joka on onnistunut etääntymään alkuperäisestä klassisesta koulutustaustastaan. Hän nousee esiin nykytanssin kentällä rauhattomuutensa, uuden etsimiseen kohdistuvan sammumattoman janon ansiosta.

Parhaana naistanssijana palkittiin Lontoon Royal Balletin ensitanssija Alina Cojocaru. Belgialaisen Sidi Larbi Cherkaouin teos Foi (Usko) sai parhaan koreografian palkinnon.

Ranskalainen koreografi Maurice Béjart palkittiin elämäntyöstään. Uusina tulokkaina palkittiin brittikoreografi Akram Khan ja algerialainen, Ranskassa työskentelevä Mourad Merzouki.

Palkinnon saajat oli valinnut kuusijäseninen kansainvälinen raati, johon oli kutsuttu suurten teatterien johtajia ja kriitikoita Ranskasta, Saksasta, Ruotsista, Britanniasta ja Italiasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.