Tero julkaisi Twitterissä kuvan vanhasta passista, allekirjoittajana oli Sauli Niinistö – presidentti kommentoi julkaisua kieli poskessa

Tero Peltola twiittasi kuvan isänsä vanhasta passista, jossa komeili Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön nimikirjoitus. Niinistön nopea twitter-vastaus ilahdutti Peltolaa. 

Eilen Peltola oli käymässä läpi perheensä vanhoja asiakirjoja. Vastaan tuli isän passi vuodelta 1974. Kyseessä ei kuitenkaan ollut ihan tavallinen passi, sillä sen sivuilta löytyi presidentti Niinistön nimikirjoitus. Peltola ei ollut osannut ennakkoon etsiä puumerkkiä passista, vaan löydös tuli täytenä yllätyksenä.

Presidentin hauska vastaus ilahdutti

Peltola julkaisi löydöksestään kuvan, sillä hän piti sitä hauskana ja ajatteli, että se voisi kiinnostaa muitakin. Hauskat yllätykset eivät kuitenkaan loppuneet tähän, sillä Niinistö kommentoi twiittiä pian sen julkaisun jälkeen.


– Niin, yksikään myöntämäni passi, tuskin ajokorttikaan, on enää voimassa. Katoavaista on mainen maine, Niinistö kirjoitti.

Peltola ilahtui vastauksesta.

 – Hienoa, että tasavallan presidentti kommentoi tavallisten ihmisten twiittejä, Peltola kommentoi. 

Passi jää muistoksi

Peltolan perhe asui passin myöntämisen aikaan Forssassa. Niinistö toimi asiakirjan myöntämisen aikaan Kiskon piirin nimismiehenä. Hän oli tuolloin 25-vuotias ja vastavalmistunut oikeustieteen kandidaatiksi. Peltolan mukaan isän vanha passi jää omaan perheeseen.

– Passi jää muistoksi, Peltola suunnittelee.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat