Terence Trent D´Arby Tavastialle

Soulia, rockia, poppia ja r&b:tä tyylikkäästi yhdistävä kähisevä-ääninen laulaja Terence Trent D'Arby saapuu toukokuussa yhtyeineen Helsinkiin. Ensimmäisen Suomen vierailun aiheena on viime vuonna julkaistu viides studioalbumi "Terence Trent D'Arby's Wildcard!". Konsertti on lauantaina 17.5. Tavastialla.

New Yorkissa syntynyt Terence Trent D'Arby singahti musiikkimaailman tietoisuuteen Englannin kautta, jossa asuessaan hän julkaisi 1987 ensimmäisen, brittilistan kärkikymmenikköön sijoittuneen singlensä "If You Let Me Stay". Huomiota herätti myös laulajan itsetietoinen väittämä, että ensilevy "Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby" oli parasta Beatlesin "Sgt. Peppers" -albumin jälkeen. Levystä tulikin menestys: listaykköseksi mennyt debyytti vietti yli vuoden brittilistan korkeimmilla sijoilla.

Ensimmäinen USA:n listaykkönen tuli 1988 hitillä "Wishing Well", jota seurasivat kärkiviisikkoon sijoittunut "Sign Your Name" ja niin ikään loistavasti menestynyt "Dance Little Sister". Singlejen siivittämänä ensilevy myi USA:ssa 2 miljoonaa.

Sittemmin seurasi kolme muuta studioalbumia ""Neither Fish nor Flesh" (1989), "Terence Trent D'Arby's Symphony or Damn" (1993) sekä "TTD's Vibrator" (1995). Viime vuonna ilmestyi myös kokoelma suurimpia hittejä.

Terence Trent D'Arbyn musiikkia on käytetty paljon elokuvissa, joista mainittakoon "Beverly Hillsin kyttä III" (1994) sekä Robert Altmanin "Pret-A-Porter" (1995).

Stevie Wonderilta, James Brownilta ja Michael Jacksonilta vaikutteita saanutta Terence Trent D'Arbya on taiteilijana verrattu Lenny Kravitziin, Sealiin ja Princeen. Tuottajanakin tunnettu D'Arby on myös taitava instrumentalisti, jonka soitinvalikoimaan kuuluvat saksofoni, kosketinsoittimet, kitara ja rummut.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat