Teräväiseltä maali ja häikäisevä syöttö – "Hän käski minut maalille"

Teuvo Teräväinen vietti NHL:ssä ensimmäistä kahden tehopisteen iltaansa, kun Chicago Blackhawks nuiji kotikaukalossaan Arizona Coyotesia maalein 6-1.

Teräväinen alusti joukkueensa 2-0-maalin ensimmäisessä erässä. Blackhawks pyörityksen päätteeksi suomalaisen tarkka syöttö löysi maalialueen rajalla väijyneen Andrew Shaw'n, joka kiepautti kauden seitsemännen osumansa.

– Se oli uskomatonta. Hän käski minut maalille ja sanoi toimittavansa kiekon minulle. Hän on fiksu pelaaja, Shaw kiitteli Chicago Sun-Timesin mukaan.

Kaksi maalia tehnyt Shaw katkaisi Teräväisen avulla kahdeksan ottelun maalittoman putkensa.

Toisessa erässä Chicago jatkoi murskatahtiaan, kun ensin Patrick Kane iski uransa 200. maalin ja ennen erän puoliväliä Teräväinen runnoi lähietäisyydeltä uransa toisen NHL-osuman vieden joukkueen jo 4-0-johtoon.

Arizona onnistui kaventamaan 1-4:ään toisen erän lopussa, mutta Blackhawks osui vielä kerran ennen taukoa.

Chicagon maalilla Antti Raanta joutui venymään murskalukemista huolimatta 35 torjuntaan.