Mainos

Teräsyhtiöt ennustavat suurtappioita

Teräsyhtiöiden ylikapasiteetin aiheuttamat vaikeudet jatkuvat. Tänään kaksi japanilaista suuryhtiötä nosti päättyvän tilivuoden tappioennustettaan.

Kaksi suurta japanilaista teräsyhtiötä leikkasi tänään jyrkästi maaliskuussa päättyvän tilivuoden tulosennustettaan. Maan toiseksi suurin teräsyhtiö NKK viisinkertaisti tappioennusteensa 650 miljoonaan euroon ja neljänneksi suurin yhtiö Sumitomo suurensi tappioarviotaan 17 prosenttia 923 miljoonaa euroon. Syynä on markkinoiden heikkeneminen ja osakeomistuksista kertyneet tappiot.

NKK:n tulosta painaa rajusti alaspäin sen 53-prosenttisesti omistaman amerikkalaisen National Steelin konkurssihakemus eilen.

Teräsmarkkinoiden ylikapasiteetti on painanut teräsyhtiöiden tuloksia alas maailmanlaajuisesti. Yhdysvalloissa on nähty lukuisia teräsyhtiöiden konkursseja, jotka ovat yksi syy presidentti George Bushin tiistaiselle päätökselle asettaa jopa 30 prosentin suojatulleja teräkselle.

NKK on palvellut japanilaisten autovalmistajien tehtaita Yhdysvalloissa myymällä terästään National Steelin kautta, joten se kärsii Bushin päätöksestä. Myös eurooppalaiset yhtiöt ovat kärsineet. Ranskalainen Usinor ilmoitti eilen tehneensä viime vuonna 720 miljoonaa euroa tappiota. Usinor on yhdistynyt luxemburgilaisen ja espanjalaisen yhtiön kanssa Arcelor-nimiseksi teräsjätiksi.

Yhdistymiset ovat suuntana myös muualla. NKK aikoo yhdistyä toisen japanilaisen teräsyhtiön Kawasaki Steelin kanssa ja neuvottelee National Steelin yhdistämisestä US Steeliin. Sumitomo on puolestaan solminut liiton eurooppalaisen Coruksen kanssa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.