Mainos

Teppo Mäkynen FF:n vuoden 2000 nuori taiteilija

Rumputaiteilija, säveltäjä, DJ ja jazzin monitoimimies Teppo Mäkynen on Finland Festivalsin ensi vuoden nuori taiteilija. Yhdistys myönsi tunnustuksen 13. kerran tänään Helsingissä. Titteli tietää Mäkyselle runsaasti esiintymisiä eri festivaaleilla ensi kesänä.

Vuonna 1974 Turussa syntynyt Mäkynen on tuttu mm. jazzyhtyeistä The Poppoo ja Manuel Dunkel Quartet. Lisäksi monipuolinen muusikko soittaa mm. triphoppia, housea ja breakbeatia yhdistelevissä kokoonpanoissa, elektronista funkia musisoivassa triossa sekä Hurmiossa, joka esittää Olavi Virran sävelmiä uusin sovituksin. Hän on myös säveltänyt lähinnä jazzia eri kokoonpanoille.

Mäkynen aloitti opinnot Sibelius-Akatemian jazz-osastolla vuonna 1994, mutta ne ovat jääneet puolitiehen. Hän on huomannut, että tekemällä oppii parhaiten, eikä opiskelu tällä hetkellä kiinnosta kotimaassa sen paremmin kuin ulkomaillakaan. Sen sijaan hän on aloittanut tänä vuonna rumpujen soiton ja rytmiikan opettamisen Sibelius-Akatemiassa.

Mäkynen on tehnyt yhteistyötä kotimaan huippujen lisäksi useiden ulkomaalaisten muusikoiden kanssa. Hän on soittanut mm. Kenny Wernerin, Tim Hagansin ja Jeff Andrewsin kokoonpanoissa ja esiintynyt Euroopan lisäksi Venäjällä, Syyriassa ja Yhdysvalloissa. Mäkynen on myös levyttänyt runsaasti. Hän rummuttaa esimerkiksi The Poppoon levyllä Varia, Karita Mattilan levyllä Lauluja merelle ja Hectorin levyllä Hidas. -Valitsin rummut instrumentikseni ihan summamutikassa. Olin 11-vuotiaana ihastunut yhteen tyttöön, jonka pikkuveli opiskeli Salon musiikkikoulussa ja niin minunkin piti päästä sinne, vuoden nuori taiteilija tunnustaa.

Mäkysen haave on päästä rumpujen ja koneiden takaa enemmän näkyville; näyttämään omaa osaamistaan ja toteuttamaan omaa musiikillista ideaansa. Siihen hän vuoden nuorena taiteilijana saa hyvän mahdollisuuden. Yksin hän ei kuitenkaan aio festivaaleilla esiintyä.
-Haluan yhdistää klubeissa soitettavan modernin tanssimusiikin rytmiikkaa ja jazzin rikasta harmoniaa, sen toteuttamiseen tarvitaan muitakin kuin minä, hän kuvailee. Mäkynen toivoo, että kuuntelijoille tulee hyvä mieli hänen musiikistaan. Jos he tanssivat, se jo osoittaa, että musiikki on vaikuttanut heihin jotenkin.
-Onhan jazzkin ollut tanssimusiikkia aikoinaan, hän huomauttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.