Mainos

Teollisuusyritysten suhdannenäkymät kesän tasolla

Teollisuusyritykset näkevät lähitulevaisuutensa yhtä hyvänä kuin kesälläkin. Toimialoittain on kuitenkin eroja. Viennin veto Euroopassa, vuosituhannen vaihde ja Aasian orastava elpyminen parantavat paperi- ja metalliyhtiöiden näkymiä. Venäjän vähäinen kysyntä puolestaan heikentää elintarviketeollisuutta, graafista ja rakennusteollisuutta.

Koroma

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton (TT) toimitusjohtaja Johannes Koroma kuitenkin varoittaa liiallisista odotuksista ja listaa joukon epävarmuuksia, joita on odotettavissa. Hän muistuttaa USA:n talouskasvun hidastumisesta, USA:n mahdollisesta pörssiromahduksesta ja Saksan muita EU-maita hitaammasta kasvusta.

-Lisäksi on syytä epäillä, että eräillä aloilla kysynnän kasvu saattaa olla tilapäistä, millennium-ilmiön aikaansaamaa, Koroma sanoo. Koroman mukaan vuoteen 2000 liittyviä tietokoneongelmia ei ole varmuudella ratkaistu. Hän kantaa huolta etenkin pk-yritysten kehnosta tai olemattomasta valmistautumisesta vuosituhannen vaihteen tietokonepulmiin.
-Talouden vahvan verkottumisen vuoksi tämä saattaa aiheuttaa yllättäviä ongelmia, Koroma sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.