Teollisuusyritysten liikevaihto kasvussa

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi 18 prosenttia tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Eniten kasvua oli vientiteollisuudessa.

Tilastokeskuksen laskelmien mukaan liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa eniten sähköteknisessä teollisuudessa, lähes 46 prosenttia viime vuoden vastaavaan lukuun verrattuna. Metallien jalostuksessa liikevaihto kasvoi lähes 40 prosenttia. Kemian teollisuuden liikevaihto oli tarkasteluajanjaksolla 12 prosenttia, ei-metallisten mineraalituotteiden valmistuksen 19 prosenttia ja puu- ja paperiteollisuuden 16 prosenttia vuoden takaista suurempi.

Teollisuusyritysten maksama palkkasumma kasvoi alkuvuodesta 6,5 prosenttia. Eniten kasvoi sähköteknisen teollisuuden palkkasumma. Palkkasumma pieneni ainoastaan metallien jalostuksessa, vajaat puoli prosenttia. Teollisuuden liikevaihto- ja palkkasummatilasto kuvaa yrityksiä, joiden päätoimiala on teollisuus. Indeksien laskenta perustuu verottajan arvonlisävero- ja työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen kyselyn aineistolla.

Laskennassa ovat mukana yritykset, joista on vertailukelpoiset tiedot tarkastellulta ajanjaksolta. Aineiston palkkasummatiedoista on poistettu merkittävimpien työsuhdeoptioiden vaikutus.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat