Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvussa

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi 18 prosenttia tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Eniten kasvua oli vientiteollisuudessa.

Tilastokeskuksen laskelmien mukaan liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa eniten sähköteknisessä teollisuudessa, lähes 46 prosenttia viime vuoden vastaavaan lukuun verrattuna. Metallien jalostuksessa liikevaihto kasvoi lähes 40 prosenttia. Kemian teollisuuden liikevaihto oli tarkasteluajanjaksolla 12 prosenttia, ei-metallisten mineraalituotteiden valmistuksen 19 prosenttia ja puu- ja paperiteollisuuden 16 prosenttia vuoden takaista suurempi.

Teollisuusyritysten maksama palkkasumma kasvoi alkuvuodesta 6,5 prosenttia. Eniten kasvoi sähköteknisen teollisuuden palkkasumma. Palkkasumma pieneni ainoastaan metallien jalostuksessa, vajaat puoli prosenttia. Teollisuuden liikevaihto- ja palkkasummatilasto kuvaa yrityksiä, joiden päätoimiala on teollisuus. Indeksien laskenta perustuu verottajan arvonlisävero- ja työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen kyselyn aineistolla.

Laskennassa ovat mukana yritykset, joista on vertailukelpoiset tiedot tarkastellulta ajanjaksolta. Aineiston palkkasummatiedoista on poistettu merkittävimpien työsuhdeoptioiden vaikutus.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.