Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvussa

Teollisuusyritysten liikevaihto on kasvussa. Eniten liikevaihto on kasvanut vientiteollisuudessa.

Hitsaaja työssään

Teollisuusyritysten liikevaihto oli helmi-huhtikuussa 19 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Tarkastellulla kolmen kuukauden ajanjaksolla liikevaihto laski vain tekstiili- ja vaatetusteollisuudessa sekä sähkö-, kaasu- ja vesihuollossa.

Tilastokeskuksen mukaan sähköteknisessä teollisuudessa liikevaihto kasvoi helmi-huhtikuussa 54 prosenttia ja metallien jalostuksessa 33 prosenttia vuotta aiemmasta. Ei-metallisten mineraalituotteiden valmistuksen liikevaihto oli tarkasteluajanjaksolla 13 prosenttia, koneiden ja laitteiden valmistuksen 11 prosenttia ja kemian teollisuuden 10 prosenttia vuoden takaista suurempi. Puu- ja paperiteollisuuden liikevaihto kasvoi ajanjaksolla yhdeksän prosenttia.

Telakkahissi

Teollisuusyritysten maksama palkkasumma kasvoi helmi-huhtikuussa kuusi prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Palkkasumma kasvoi ajanjaksolla eniten sähköteknisessä teollisuudessa, 13 prosenttia vuotta aiemmasta. Elintarviketeollisuutta sekä tekstiili- ja vaatetusteollisuutta lukuunottamatta palkkasumma kasvoi kaikilla toimialoilla. Näillä toimialoilla palkkasumma pysytteli tarkasteluajanjaksona vuoden takaisella tasolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.