Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihdon kasvu hidastunut

Teollisuusyritysten liikevaihdon kasvu hidastui kesä-elokuussa vuotta aiemmasta. Tilastokeskuksen kausikuvaajien mukaan rakennus- ja palvelualoilla liikevaihto jatkoi selvempää kasvua.

Teollisuusyritysten liikevaihto oli kesä-elokuussa prosentin suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta kaikilla muilla toimialoilla paitsi puu- ja paperiteollisuudessa, metallien jalostuksessa ja kemianteollisuudessa.

Teollisuuden liikevaihdon kasvu on kuitenkin hidastunut selvästi kuluvan vuoden aikana. Vuoden 2001 ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihto kasvoi vielä kahdeksan prosenttia ja toisella neljänneksellä kaksi prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Rakennusyritysten liikevaihto oli elokuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla kahdeksan prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona. Kasvu on hieman hitaampaa kuin vuotta aiemmin, jolloin kasvuprosentti oli 13.

Palvelualoilla ja kaupassa työpäiväkorjattu liikevaihto oli kesä-elokuussa myöskin kahdeksan prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Ripeää kasvu oli yhä mm. kiinteistö- ja vuokrauspalveluissa. Sen sijaan teknisen palvelun, testauksen ja analysoinnin kasvu hidastui 19 prosentista 12:een ja työnvälityksen sekä henkilöstön hankinnan kasvu 14 prosentista 10 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.