Mainos

Teollisuusyritysten investoinnit viimein virkistymässä

Teollisuusyritysten investoinnit ovat virkistymässä taantuman jäljiltä.

Elinkeinoelämän keskusliiton tekemän kyselyn mukaan tehdasteollisuuden investoinnit kasvavat tänä vuonna runsaaseen 4,5 miljardiin euroon, kun niitä viime vuonna tehtiin vain 3,7 miljardilla eurolla.

EK:n johtavan ekonomistin Penna Urrilan mukaan investointien odotetaan kääntyvän kasvuun useimmilla teollisuuden toimialoilla, mutta niiden taso jää silti edelleen vain keskimääräiseksi.

PK-yritysten vienti kovassa kasvussa

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat taantuman jälkeen kasvattaneet vientiään ulkomaille suuria yrityksiä nopeammin. Asia ilmenee Tullihallituksen tuoreesta tilastosta.

Sen mukaan pk-yritysten vienti kasvoi tammi-maaliskuussa vuoden takaisesta 39 prosenttia, ja sen arvo nousi 2,1 miljardiin euroon.

Erityisen rivakka tahti oli metalliteollisuuden tuotteita toimittavilla pk-yrityksillä, joiden vienti lisääntyi vuoden takaisesta peräti 159 prosenttia.

Suurten yritysten vienti kasvoi samaan aikaan 30 prosenttia 11,6 miljardiin euroon.

Pk-yritysten viennin arvo nousi Tullihallituksen mukaan alkuvuonna jo lähes 2000-luvun ennätystasolle. Tätä suurempi lukema on kirjattu vain juuri ennen taantuman alkua vuoden 2008 huhti-kesäkuussa. Samalla pk-yritysten osuus viennin koko arvosta kasvoi jo lähes 15 prosenttiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.