Mainos

Teollisuustuotanto supistui 1,5 prosenttia

Kausitasoitettu teollisuustuotanto jäi toukokuussa 1,5 prosenttiyksikköä pienemmäksi kuin viime vuoden vastaavana aikana. Huhtikuuhun verrattuna tuotanto pysyi samalla tasolla, ilmenee Tilastokeskuksen tänään julkistamasta teollisuustuotannon volyymi-indeksistä.

Huhtikuussa kausitasoitettu tuotanto kasvoi 0,7 prosenttia maaliskuusta. Myös tammi-toukokuun kausitasoitettu tuotanto pysyi ennallaan viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Toukokuussa tuotanto väheni eniten elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistuksessa, lähes seitsemän prosenttia.

Muun metalliteollisuuden tuotanto laski lähes viisi prosenttia. Tuotanto kasvoi eniten eli lähes 25 prosenttia energiahuollossa. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi 3,9 prosenttia ja kemianteollisuuden tuotanto 1,1 prosenttia.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli toukokuussa käytössä vajaat 85 prosenttia, mikä oli 1,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 93 prosenttia, metalliteollisuuden vajaat 85 ja kemianteollisuuden 80 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 79 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.