Mainos

Teollisuustuotanto laski tammikuussa

Teollisuuden tuotanto on pienentynyt edelleen. Vuoden aikana tuotanto väheni 10 prosenttia ja joulukuusta tammikuuhun kaksi prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden kausitasoitettu tuotanto oli tammikuussa 2 prosenttia pienempi kuin joulukuussa. Joulukuussa teollisuustuotanto laski puolestaan 5,4 prosenttia marraskuusta. Kausitasoitettu tuotanto kasvoi viimeksi marraskuussa, jolloin se nousi 1,3 prosenttia lokakuusta.

Viime vuoden tammikuuhun verrattuna tuotanto laski tammikuussa 10 prosenttia. Teollisuustuotanto väheni tammikuussa lähes kaikilla päätoimialoilla vuoden takaisesta. Elektroniikkateollisuuden tuotanto laski lähes 22 prosenttia ja kemianteollisuuden liki 10 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto pieneni noin 6 prosenttia. Poikkeuksena laskusuhdanteessa oli energiahuolto, joka kasvoi 3,5 prosenttia.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli tammikuussa käytössä runsaat 80 prosenttia eli lähes 7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten tammikuussa. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli lähes 89 prosenttia, metalliteollisuuden 79 ja kemianteollisuuden liki 78 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 76 prosenttia.

(MTV3)

Tilastokeskuksen tiedote ja grafiikkaa
(Seitsemän uutiset 28.2.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.