Mainos

Teollisuustuotanto laski keväällä

Teollisuustuotanto laski huhtikuussa enemmän kuin kertaakaan viiteen vuoteen. Tilastokeskuksen tänään julkistamien tietojen mukaan teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto tippui huhtikuussa 0,7 prosenttia vuotta aiemmasta.

Teollisuustuotanto

Eniten teollisuustuotannon kasvua veti alaspäin sähkötekninen teollisuus, jonka luvuissa on mukana mm. Nokia. Sähköteknisen teollisuuden tuotanto vajosi vuotta aiemmasta 25 prosenttia alan kiristyneen kilpailun ja maailmantalouden hidastumisen takia.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi 21 prosenttia. Reipas kasvu selittyy sillä, että vuosi sitten metsäteollisuus seisoi lakon takia useita viikkoja. Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden kapasiteetista oli huhtikuussa käytössä 84 prosenttia. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli vajaat 88 prosenttia, metalliteollisuuden 87 prosenttia, kemianteollisuuden runsaat 74 prosenttia ja muun tehdasteollisuuden 78 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan työpäiväkorjaamaton teollisuustuotanto laski huhtikuussa vuotta aiempaan verrattuna 0,8 prosenttia. Vuoden alusta teollisuustuotanto on kasvanut työpäiväkorjaamattomien lukujen mukaan 4,9 ja työpäiväkorjattujen mukaan 4,7 prosenttia. Tammi-, helmi- ja maaliskuuhun verrattuna kasvu on kuitenkin hidastunut, sillä alkuvuonna kasvuprosentti oli lähellä seitsemää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.