Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi

Teollisuustuotannon vahva kasvu jatkui viime vuonna. Kasvua edellisvuoden lukuihin oli peräti 8,2 prosenttia. Vuosikasvu oli 1990-luvun toiseksi suurin, parempaan yllettiin viimeksi vuonna 1994, jolloin kasvu oli 11,5 prosenttia.

Kasvuvauhti oli keskimääräistä nopeampaa metalli-, puu- ja paperiteollisuudessa. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi viime vuonna runsaalla 11 prosentilla. Päätoimialoista kasvoivat etenkin sähköteknisten tuotteiden ja metallituotteiden valmistus. Sähköteknisten tuotteiden valmistus kasvoi vajaalla 19 prosentilla ja metallituotteiden lähes 12 prosentilla.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi viime vuonna lähes 15 prosenttia. Myös rakentamiseen liittyvä teollisuus kasvoi reippaasti, esimerkiksi lasi-, savi- ja kivituotteita valmistettiin runsaat 14 prosenttia enemmän, ja puutavaroita ja -tuotteita lähes 14 prosenttia enemmän. Huonekalujen valmistus lisääntyi runsaalla 12 prosentilla toissavuoden lukuihin verrattuna.

Kemianteollisuus kasvoi runsaat 2 prosenttia ja muu tehdasteollisuus 4 prosenttia.

Viime vuoden joulukuun työpäiväkorjattu teollisuustuotanto kasvoi 9,1 prosentilla edellisvuoden joulukuusta. Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli joulukuussa käytössä lähes 87 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.