Teollisuustuotanto kasvoi

Teollisuustuotannon vahva kasvu jatkui viime vuonna. Kasvua edellisvuoden lukuihin oli peräti 8,2 prosenttia. Vuosikasvu oli 1990-luvun toiseksi suurin, parempaan yllettiin viimeksi vuonna 1994, jolloin kasvu oli 11,5 prosenttia.

Kasvuvauhti oli keskimääräistä nopeampaa metalli-, puu- ja paperiteollisuudessa. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi viime vuonna runsaalla 11 prosentilla. Päätoimialoista kasvoivat etenkin sähköteknisten tuotteiden ja metallituotteiden valmistus. Sähköteknisten tuotteiden valmistus kasvoi vajaalla 19 prosentilla ja metallituotteiden lähes 12 prosentilla.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi viime vuonna lähes 15 prosenttia. Myös rakentamiseen liittyvä teollisuus kasvoi reippaasti, esimerkiksi lasi-, savi- ja kivituotteita valmistettiin runsaat 14 prosenttia enemmän, ja puutavaroita ja -tuotteita lähes 14 prosenttia enemmän. Huonekalujen valmistus lisääntyi runsaalla 12 prosentilla toissavuoden lukuihin verrattuna.

Kemianteollisuus kasvoi runsaat 2 prosenttia ja muu tehdasteollisuus 4 prosenttia.

Viime vuoden joulukuun työpäiväkorjattu teollisuustuotanto kasvoi 9,1 prosentilla edellisvuoden joulukuusta. Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli joulukuussa käytössä lähes 87 prosenttia.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat