Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi yli viisi prosenttia kesäkuussa

Teollisuustuotanto kasvoi viime kuussa hieman yli viisi prosenttia. Myös teollisuuden luottamus tulevaisuuteen näyttää olevan hienoisessa kasvussa.

Teollisuustuotanto kasvoi kesäkuussa 5,3 prosenttia viime vuoden kesäkuusta. Eniten lisääntyi sähköteknisten tuotteiden valmistus, joka oli kesäkuussa 32,3 prosenttia suurempaa kuin vuotta aiemmin. Muun metalliteollisuuden tuotanto puolestaan väheni lähes kuusi prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto oli kesäkuussa kasvanut viimevuotisesta vajaat seitsemän prosenttia. Energiahuollon tuotanto puolestaan supistui edellisvuotiseen nähden lähes 15 prosenttia.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli kesäkuussa käytössä runsaat 82 prosenttia, mikä oli kolme prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Metalliteollisuuden käyttöaste oli runsaat 85 prosenttia ja sellu- ja paperiteollisuuden käyttöaste runsaat 81 prosenttia.

Toukokuusta kesäkuuhun teollisuustuotanto oli kasvanut neljä prosenttia.

TT: Teollisuuden luottamus kasvoi heinäkuussa

Teollisuuden luottamus tulevaisuuteen koheni rahtusen heinäkuussa, kertoo Teollisuuden ja Työnantajien luottamusindikaattori. Indikaattorin pisteluku nousi kesäkuun -7:stä -6:teen, mikä johtuu yhtiöiden tilauskannan hienoisesta vahvistumisesta.

Vahvistumisesta huolimatta luottamusindikaattori on edelleen selvästi pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella. Luottamusta painavat alaspäin etenkin pieninä pysyneet tilauskannat. Myös varastot olivat heinäkuussa tavanomaista suurempia.

Teollisuus ja Työnantajat laskee teollisuuden luottamusindikaattorin kuukausittain yritysjohtajien vastausten perusteella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.