Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi yli kymmenen prosenttia

Teollisuuden tuotanto kasvoi viime vuonna voimakkaasti. Tehdasteollisuuden kokonaisarvo lisääntyi viime vuonna yli 12 prosenttia Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan. Vuonna 1996 teollisuustuotanto kasvoi vain vajaat kaksi prosenttia.

Erityisen nopeasti kasvoivat metalli- ja metsäteollisuus. Metalliteollisuuden tuotannon arvo lisääntyi 17 prosenttia. Myös tehdasteollisuuden vienti lisääntyi voimakkaasti viime vuonna. Metalliteollisuuden vienti kasvoi 19 prosenttia ja metsäteollisuuden 14 prosenttia. Metalliteollisuuden vienti kattoi yli puolet tehdasteollisuuden kokonaisviennistä. Sen arvo oli yli sata miljardia markkaa. Elektroniikkateollisuuden osuus metalliteollisuuden kokonaisviennistä oli lähes puolet.

Tuotannon ja viennin kasvusta huolimatta tehdasteollisuuden investointien määrä kotimaahan väheni lähes miljardi markkaa eli runsaat kaksi prosenttia. Erityisesti investoinnit koneiden ja laitteiden valmistuksessa vähenivät.

Henkilöstön määrä kasvoi tehdasteollisuudessa neljä prosenttia. Uusia työpaikkoja syntyi lähinnä metalliteollisuudessa. Rakentamisen tuotannon arvo nousi viime vuonna 12 prosenttia. Rakennusalan vienti oli 3,2 miljardia markkaa eli 40 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Tilastokeskuksen ennakkotiedot perustuvat otokseen, jonka peittävyys on 82 prosenttia tuotannon bruttoarvon mukaan laskettuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.