Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi tammikuussa 6,5 prosenttia

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli tammikuussa 6,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan tuotannon kasvuvauhti oli normalisoitunut joulukuun ennätyksellisestä16 prosentista.
Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi tammikuussa vajaat 10 prosenttia, kun se joulukuussa kasvoi lähes 22 prosenttia. Elektroniikkateollisuuden tuotanto kasvoi tammikuussa lähes 18 prosenttia. Joulukuun kasvu oli runsaat 40 prosenttia. Muun metalliteollisuuden tuotanto laski tammikuussa 1,5 prosenttia, kun se joulukuussa kasvoi vielä runsaat 4 prosenttia. Kemianteollisuuden tuotanto kasvoi tammikuussa runsaat 9 prosenttia. Muu tehdasteollisuuden tuotanto laski vajaat 2 prosenttia.

Tuotannon väheneminen johtuu osin elintarvikkeiden ja juomien valmistuksen 0,2 prosentin laskusta. Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli tammikuussa käytössä 86 prosenttia. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 95 prosenttia, metalliteollisuuden 88, kemianteollisuuden 80 ja muun tehdasteollisuuden 76 prosenttia.

Suomen teollisuustuotanto kasvoi tammikuussa kausitasoitettuna 6,2 prosenttia vuotta aiemmasta. Yhdysvallissa tuotanto oli OECD:n kausitasoitettujen sarjojen mukaan 5,5 prosenttia edellisvuotista suurempi. Japanissa kasvu oli 6,7 ja Saksassa 3,9 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.