Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi reippaasti

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 8,5 prosenttia viime vuoden syyskuusta. Radio-, televisio- ja tietoliikennevälineiden valmistus lisääntyi syyskuussa peräti 79 prosenttia vuotta aiemmasta. Massan, paperin ja paperituotteiden tuotanto kasvoi sen sijaan vain prosentin viime vuoden syyskuuhun verrattuna.

Metalliteollisuudessa tuotanto kasvoi viime vuoden syyskuusta viidenneksen. Sähköteknisten tuotteiden valmistus lisääntyi lähes 49 prosenttia. Ilman sähköteknisen teollisuuden tuotannon kasvua olisi koko teollisuustuotanto kasvanut syyskuussa ainoastaan prosentin.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi syyskuussa 2 prosenttia ja kemianteollisuuden tuotanto vajaat 9 prosenttia. Kemianteollisuuden tuotannon voimakasta kasvua selittävät vuoden 1997 syyskuun huoltoseisokit. Energia- ja vesihuollon tuotanto väheni syyskuussa vajaan prosentin. Elintarviketeollisuuden tuotanto pysyi viime vuoden syyskuuhun verrattuna lähes ennallaan.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli syyskuussa käytössä lähes 90 prosenttia, mikä oli runsaan prosenttiyksikön enemmän kuin edellisvuonna. Massa- ja paperiteollisuuden sekä metalliteollisuuden käyttöaste oli syyskuussa 92 prosenttia ja kemianteollisuuden vajaat 83 prosenttia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.