Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi marraskuussa

Teollisuustuotanto Suomessa kasvoi marraskuussa 0,8 prosenttia lokakuusta. Lokakuussa kausitasoitettu tuotanto oli vähentynyt puoli prosenttia syyskuusta. Vuoden 2003 marraskuussa kausitasoitettu teollisuustuotanto oli Tilastokeskuksen tietojen mukaan 0,1 prosenttia vuoden 2002 marraskuuta suurempi.

Eniten tuotanto kasvoi marraskuussa vuoden takaisesta muussa tehdasteollisuudessa, 10,4 prosenttia. Kemianteollisuuden tuotanto lisääntyi puolestaan 4,1 sekä puu- ja paperiteollisuuden tuotanto 3,6 prosenttia. Eniten pieneni marraskuussa vuoden takaisesta elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistus eli 6,9 prosenttia. Muun metalliteollisuuden tuotanto taas laski 2,2 prosenttia.

Tammi-marraskuussa kausitasoitettu tuotanto kasvoi vajaan prosentin viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli marraskuussa käytössä runsaat 85 prosenttia eli yli 2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuoden 2002 marraskuussa.

Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli runsaat 92 prosenttia, metalliteollisuuden 87 ja kemianteollisuuden 79 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 77 prosenttia.

Tarkennetut marraskuun tiedot Tilastokeskus julkaisee joulukuun teollisuustuotannon tietojen yhteydessä tammikuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.