Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi 6,7 prosenttia

Teollisuustuotanto kasvoi helmikuussa 6,7 prosenttia viime vuoden helmikuuhun verrattuna. Luku perustuu Tilastokeskuksen työpäiväkorjattuun indeksiin. Kasvua vauhditti etenkin puu- ja paperiteollisuus. Ripeä kasvu johtui osittain vertailuajankohdan eli vuoden 1996 helmikuun matalasta tasosta.

Massan ja paperin tuotanto nousi helmikuussa lähes 14 prosenttia. Uudis- ja korjausrakentamisen lisääntyminen siivitti rakentamiseen liittyvän teollisuuden voimakkaaseen kasvuun. Puutavaroiden tuotanto kasvoi noin viidenneksen ja rakennusaineteollisuuden tuotanto lähes 17 prosenttia. Myös huonekaluja valmistettiin runsaan viidenneksen enemmän kuin helmikuussa 1996.

Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi runsaat 5 prosenttia. Kemianteollisuuden tuotannon kasvu oli 5 prosenttia ja muussa tehdasteollisuudessa runsaat 7 prosenttia.

Elintarvikkeiden tuotanto lisääntyi runsaat 9 prosenttia. Investointitavaroita tuotettiin helmikuussa lähes 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kulutushyödykkeiden tuotanto kasvoi 3 prosenttia ja tuotantohyödykkeiden yli 6 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.