Mainos

Teollisuustuotanto alamäessä tammikuussa

Teollisuuden kausitasoitettu tuotanto oli tammikuussa 5,1 prosenttia pienempi kuin kuukautta aikaisemmin. Myös joulukuussa kausitasoitettu tuotanto väheni 0,8 prosenttia marraskuusta. Tilastokeskuksen mukaan teollisuustuotanto väheni edellisen kerran tätä enemmän vuoden 2001 huhtikuussa, jolloin kausitasoitettu teollisuustuotanto väheni 8,4 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Tiedot ilmenevät

Teollisuustuotanto kasvoi kuitenkin tammikuussa vuodentakaiseen verrattuna. Kausitasoitettu teollisuustuotanto oli tammikuussa 1,3 prosenttia suurempi kuin vuoden 2002 tammikuussa.

Tuotanto kasvoi eniten sähköteknisten tuotteiden valmistuksessa, 17,5 prosenttia. Energiahuollossa tuotanto kasvoi runsaat 15 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto sen sijaan väheni vajaat 2 prosenttia. Muun metalliteollisuuden tuotanto laski lähes 5 prosenttia vuotta aiemmasta. Muun tehdasteollisuuden tuotanto laski liki 10 prosenttia, mikä johtuu ennen kaikkea elintarvikkeiden ja juomien tuotannon 7 prosentin laskusta.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli tammikuussa käytössä runsaat 80 prosenttia, mikä oli lähes yhtä paljon kuin vuotta aiemmin. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 89 prosenttia, metalliteollisuuden 80 ja kemianteollisuuden 79 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 76 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.