Mainos

Teollisuustuotannon kasvu kiihtyi

Teollisuustuotanto kasvoi marraskuussa 9,7 prosenttia verrattuna edellisvuoden marraskuuhun. Tilastokeskuksen mukaan eniten nousua oli metalliteollisuudessa, jonka tuotanto lisääntyi 14 prosenttia. Metalliteollisuuden toimialoista sähköteknisiä tuotteita valmistettiin marraskuussa lähes viidennes enemmän kuin aiemmin.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto lisääntyi 12 prosenttia. Rakentamiseen liittyvät lasi- , savi- ja kivituotteiden valmistus lisääntyivät runsaat 16 prosenttia. Kustantaminen ja painaminen kasvoivat 11 ja huonekalujen valmistus seitsemän prosenttia. Myös kemianteollisuus kääntyi kasvuun syksyn korjausseisokkien jälkeen.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli marraskuussa käytössä 90 prosenttia. Korkein kapasiteetti oli käytössä puu- ja paperiteollisuudessa eli 98 prosenttia. Metalliteollisuuden käyttöaste oli 91 prosenttia.

Teollisuustuotanto kasvoi kahdeksan prosenttia viime vuoden tammi-marraskuussa verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Eniten lisääntyi paperintuotanto eli 15 ja puutavaran tuotanto eli 14 prosenttia. Metallissa nousua oli 11 ja kemianteollisuudessa kaksi prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.