Mainos

Teollisuustuotannon kasvu kiihtyi

Teollisuustuotannon kasvu vahvistui kesäkuussa. Tilastokeskuksen työpäiväkorjatun indeksin mukaan teollisuustuotanto lisääntyi viime kesäkuusta 4,4 prosenttia. Kuukautta aiemmin kasvu jäi noin 3 prosenttiin.

Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana teollisuuden tuotanto lisääntyi 1,7 prosenttia viime vuoden vastaavasta. Kesäkuussa nousun kärjessä oli metallien valmistus. Sen tuotanto parani vajaalla 16 prosentilla.

Puu- ja paperiteollisuus pysyi vielä kokonaisuutena tukevasti listan häntäpäässä: sen tuotanto väheni hieman päälle 9 prosenttia. Alan sisällä mekaaninen metsäteollisuus nipisti itsensä viimein 2 prosentin nousuun.

Koko alkuvuoden aikana eniten eli miltei 11 prosenttia on lisääntynyt sähköteknisten tuotteiden valmistus. Vaikka tammi-kesäkuun aikana koko teollisuus ylsi lähes kahden prosentin nousuun, puolet teollisuuden päätoimialoista kärsi edelleen tuotannon laskusta. Eniten on vähentynyt massan ja paperituotteiden valmistus. Niitä on tehty lähes 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Yleisestä talouden piristymisestä huolimatta koneet olivat vielä vähäisemmässä käytössä kuin vuosi sitten. Teollisuuden käyttöaste oli 82 prosenttia, mikä on 5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Vaikka metallin tuotantomahdollisuuksista lähes 90 oli prosenttia käytössä, sekin on 5 prosenttia vähemmän kuin vuoden 1995 kesäkuussa. Puu- ja paperiteollisuudessa luku jäi 80 prosenttiin. Vuotta aiemmin se oli 11 prosenttiyksikköä parempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.