Mainos

Teollisuusjätti Alstom ajautumassa konkurssiin

Ranskalainen teollisuusjätti Alstom ajautunee konkurssiin, elleivät parhaillaan koolla olevat EU:n, Ranskan valtion ja yhtiön velkojien viime hetken ponnistukset tuo ratkaisua. Yhtiö ei kykene hoitamaan ilman tukitoimia viiden miljardin euron velkojaan. Armonaika umpeutuu huomenna.

Euroopan Unionin, 32 pankin ja Ranskan valtion edustajat ovat uurastaneet koko viikonvaihteen maailmanlaajuisen Alstom-yhtiön pelastamiseksi konkurssilta. Takaraja EU:lle kelpaavan pelastuspaketin rakentamiselle on huomenna.

Tähänastiset yritykset vetää yhtiö kuiville erilaisin tukitoimin ovat olleet vastatuulessa, sillä EU on tulkinnut ne selvästi kilpailua vääristäviksi.

Alstomilla on kaikkiaan 118 000 työntekijää ja sen ehkä tunnetuimpia tuotteita ovat TGV-luotijunat, kaasuturbiinit ja loistoristeilijät.

Yhtiöllä on velkaa liki viisi miljardia euroa. Yhtiöjättiläisen rahoittajapankit ja Ranskan valtio ehtivät jo kertaalleen rakentaa lähes 3,5 miljardin euron tukipaketin Alstomin pelastamiseksi konkurssilta. EU:lle ei kuitenkaan sopinut se ratkaisun osa, joka olisi tehnyt Ranskan valtiosta Alstomin suuromistajan yli 30 prosentin osuudella, ja se kaatoi ehdotuksen viime keskiviikkona.

Unionin kilpailuasioista vastaavalla komissaarilla Mario Montilla on nytkin täydet valtuudet aloittaa toimet Ranskan valtiota vastaan, mikäli hiottavana olevat pelastustoimet eivät vieläkään täytä unionin kilpailusääntöjä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.