Mainos

Teollisuusjäte aiheutti joukkopaon Kambodzhassa

Lähes 50 000 ihmistä on paennut Kambodzhan eteläiseltä Sihanoukvillen alueelta myrkylliseksi epäillyn jätteen pelossa.

Joukkopaon aiheuttamissa kolareissa on viikonlopun jälkeen kuollut jo neljä ihmistä ja useita on loukkaantunut. Kambodzhan terveysministerin Mam Bunhegin mukaan ainakin kahden alueen asukkaan epäillään kuolleen käsiteltyään Taiwanista tuotua jätettä. Asukkaat osoittivat viikonloppuna rajusti mieltään jätteen tuontia vastaan.

Ympäristöviranomaiset arvioivat Formosa Plastic -yhtiöstä tuodun lastin olevan teollisuusjätteen polttamisesta syntynyttä tuhkaa, jonka uskotaan sisältävän useita vaarallisia aineita, mm. lyijyä ja elohopeaa. Yhtiön mukaan jätteessä on elohopeaa, mutta selvästi alle vaaralliseksi luokitellun tason.

Paikallisten viranomaisten mukaan monet köyhät asukkaat olivat käyttäneet täytemaaksi tarkoitettua jätettä talojensa korjaamiseen ennen kuin aineen myrkyllisyys paljastui. Purkupaikalta levinneen jätteen epäillään saastuttaneen myös alueen vesivaroja.

Kymmeniä jätteen tuonnin hyväksyneitä viranomaisia on pidätetty tehtävistään lahjontaepäilyiden takia. Formosa Plastic -yhtiön mukaan jäte vietiin Kambodzhaan, koska sille ei löytynyt vastalauseiden takia sijoituspaikkaa Taiwanista.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.