Mainos

Teollisuushalli paloi Joroisissa - osa koko yön evakossa

Noin 400 ihmistä jouduttiin evakuoimaan Joroisissa Etelä-Savossa illalla, kun palavassa teollisuushallissa olleen dynamiitin pelättiin räjähtävän. Hallin ympäristö tyhjennettiin 500 metrin säteeltä.

Louhintayritys J&R Louhinnan hallin palosta tuli hälytys vähän ennen kuutta illalla. Noin 200 neliön halli sijaitsee Urheilutiellä Joroisten keskustan tuntumassa. Pelastuslaitos sai heti tietää, että hallissa on 50 kiloa dynamiittia.

Dynamiitti on aina niin vaarallista, että evakuointiin oli ryhdyttävä heti. Hallin läheisyydessä on yksi kerrostalo ja pari kolmekymmentä omakotitaloa. Niiden asukkaat evakuoitiin kunnan urheilutalolle.

Punainen Risti ja muut vapaaehtoiset auttoivat evakuoinnissa. Alueella asuu kotihoidossa olevia vanhuksia, jotka tarvitsivat erityistä apua siirtymisessä. Räjähdysvaaran vuoksi palomiehet eivät voineet mennä palavaan rakennukseen.

-Hallin annettiin palaa kaikessa rauhassa. Nyt palo on pikku hiljaa hiipumassa. Kaikki, mitä on palanut, on palanut, kertoi päivystävä palomestari Aarne Himanen Etelä-Savon pelastuslaitokselta iltakymmenen aikaan.

Kymmeneen mennessä hallin seinät ja katto olivat jo romahtaneet ja muutama nalli oli räjähtänyt, mutta ei dynamiitti. Himanen arvioi, ettei räjähdyksiä enää myöhään illalla tapahtuisikaan.

Suurin osa alueen asukkaista pääsi palaamaan koteihinsa illalla. Kaikkein lähimpänä hallia asuvat joutuvat kuitenkin jäämään evakkoon yön ajaksi. Osa heistä jää urheiluhallille ja osa on lähtenyt esimerkiksi mökilleen yöksi.

Dynamiitti oli tarkoitus siirtää pian

Louhintayrityksen toimitusjohtaja Juhani Asarieff kertoo, että dynamiitit olivat hallissa "vapaasti".

- Ne kaikki olivat hallin kulmauksessa. Alun perin oli tarkoitus, että kaikki lähtee sieltä huomenna pois, kun olisi louhintahommia, hän sanoi.

Yritys on perustettu tämän vuoden maaliskuussa. Se on työllistänyt kaksi ihmistä. Rakennuksessa oli onnettomuushetkellä räjähteiden lisäksi linja-auto, kompressori ja kaasupulloja. Mitään ei saatu pelastetuksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.