Mainos

Teollisuus vaatii ydinvoimapäätöstä hallitusohjelmaan

Teollisuus vaatii uuden hallituksen ohjelmaan selkeitä energialinjauksia, joissa sallitaan myös ydinvoiman lisärakentaminen.

Teollisuuden energiaverotusta taas tulee lieventää kilpailijoiden tasolle, kunnes myös muut maat ottavat käyttöön vastaavan suuruisia veroja, Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n energiapoliittisen valiokunnan puheenjohtaja, vuorineuvos Jyrki Juusela sanoi TT:n energiapoliittisessa seminaarissa tänään.

Teollisuus on Juuselan mukaan tyytyväinen nykyiseen teollisuus- ja talouspoliittiseen peruslinjaan ja odottaa sen jatkamista. Energiapolitiikkaa sen sijaan olisi olennaisesti terävöitettävä. -Tämän vaalikauden aikana päätös ydinvoimasta on tehtävä. Se on talous- ja ympäristöpoliittinen linjapäätös, jonka suhteen uusi eduskunta ei enää voi panna päätään pensaaseen. Suomessa ydinvoimapäätöksen tekee Suomen hallitus ja eduskunta, eikä Saksan hallitus, Juusela jyrisi.

Ilmasto- ja ympäristöpolitiikan tavoitteiden toteutumista edesauttaa TT:n mielestä parhaiten panostus uusiutuvien energianlähteiden, ydinvoiman ja maakaasun lisäykseen. Suomen sähköntuotannon ylivoimainen vahvuus perustuu kuitenkin monipuolisuuteen, minkä vuoksi kaikkien sähkön hankintamuotojen olisi pysyttävä käytössä. Juusela korosti, että teleala yksin ei riitä turvaamaan tarvittavaa talouskasvua, vaan siihen tarvitaan myös energiavaltaista teollisuutta.

Hänen mielestään myös energiavaltaisen teollisuuden aluepoliittinen merkitys on jäänyt liian vähälle huomiolle.

-Ruuhka-Suomen ulkopuolella sijaitsevien metsä- ja perusmetalliteollisuuden tuotantolaitosten suora ja välillinen työllistävä vaikutus on kyseisillä alueilla keskeinen, kun taas sähkö- ja elektroniikkateollisuuden kasvu painottuu suurimpiin kasvukeskuksiin, itse Outokumpua johtava Juusela huomautti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.