Mainos

Teollisuus teilaa Nordean ennusteet

Teollisuus kummeksuu Nordean ennustetta viennin nopeasta elpymisestä. Nordean mukaan Suomen talous ponnahtaa loppuvuonna rivakkaan kasvuun viennin elpyessä voimakkaasti.

- Viennin osalta Nordean ennustetta on mahdotonta allekirjoittaa. Kova data on ollut erittäin heikkoa ihan viime kuukausiiin asti. Investointitavaroiden kysyntä maailmalla on edelleen lamassa. Investointilaman jatkuessa viennin elpyminen Suomessa, jossa näitä investointitavaroita valmistetaan, on mahdotonta, sanoo Teknologiateollisuus ry:n pääekonomisti Jukka Palokangas.

Nordea ennustaa, että Suomen vienti putoaa tänä vuonna 17 prosenttia. Palokangaan mukaan Tammi-kesäkuussa pudotus oli kuitenkin 40 prosenttia.

Nordeassa on myös muita ennusteita myönteisempi näkemys Suomen bruttokansantuotteesta. Tänä vuonna bkt laskee ennusteen mukaan 4,5 prosenttia. Ensi vuonna se kasvaisi jo 2,5 prosenttia. Esimerkiksi OP-Pohjola-ryhmä ennusti pari viikoa sitten, että tänä vuonna bkt laskee 7 prosenttia ja vielä ensi vuonnakin luku olisi yhden prosentin miinuksella.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 1.9.2009)

Nordea uskoo, Teknologiateollisuus ei usko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.