Mainos

Teollisuus syyttää Luonnonsuojeluliittoa "epäisänmaalliseksi"

Teollisuus syyttää Suomen luonnonsuojeluliittoa epäisänmaalliseksi. Liitto yrittää estää suomalaista biovoimalaitosta saamasta merkittävää palkintoa.

Teollisuus syyttää Suomen luonnonsuojeluliittoa epäisänmaallisesta toiminnasta, kun se yrittää estää suomalaista puu- ja biovoimalaitosta saamasta kansainvälisesti merkittävää energia-alan palkintoa.

Luonnonsuojeluliitto on lähettänyt palkinnon itävaltalaisille jakajille kirjeen, jossa se varoittaa palkitsemasta Pietarsaaressa sijaitsevaa maailman suurinta biovoimalaitosta, koska se käyttää myös turvetta.

Maailman suurin biovoimalaitos Alholmens Kraft Pietarsaaressa on teollisuuden mukaan tuorein esimerkki siitä, miten suomalaiset ympäristöjärjestöt mustaavat suomalaisen teollisuuden mainetta maailmalla. Moderni voimalaitos rakennettiin lisäämään ympäristöjärjestöjenkin vaatimaa puun energiakäyttöä.

Nyt Suomen luonnonsuojeluliitto yrittää estää voimalaa saamasta kansainvälistä energia-alan palkintoa, joka jaetaan Itävallassa keskiviikkona. Voimala on päässyt neljän finalistin joukkoon liki sadassa maassa sijaitsevasta 1 300 voimalaitoksesta.

Liitto kirjoitti palkinnon jakajille, että palkintoa ei saa antaa suomalaisvoimalalle, koska se käyttää myös turvetta. Palkintoesitystä luonnonsuojeluliitto luonnehtii onnettomaksi.

- Niin kyllähän ne vähän epäuskottavaan valoon joutuu, kun ensin pyydetään lisää puuvoimaa. Sitten kun teollisuus rakentaa, niin sitten käydään sen kimppuun. Suoraa näyttöä on vähän, mutta kyllä tämmöinen jopa haluaisin sanoa epäisänmaallinen toiminta aina välillä on tullut ilmi, osastopäällikkö Pertti Salminen TT:stä kertoi.

Kirjeen kirjoittaja ei pidä näkemystään kuitenkaan virheellisenä. - Me olimme ennenkaikkea huolissamme siitä, että Keski-euroopassa turvepolttoaine on aika tuntematon ilmiö mitä se on ja siitähän on Suomessakin keskusteltu ja kiistelty, hallituksen puheenjohtaja HeikkiI Simola Suomen Luonnonsuojeluliitosta kertoi.

Kotimaasta lähtevää suomalaistuotteiden kampitusta on pelätty myös mahdollisen ydinvoimaratkaisun jälkeen, mutta TT ei halua kytkeä asiaa tähän.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.